fbpx

SEGONA EDICIÓ DE LA ECO-RACE

La competició de globus sostenibles

El passat 9 de febrer es va celebrar la segona edició del Balloon Concept Challenge Eco-Race. Aquesta prova consisteix en recórrer en globus aerostàtic la màxima distància amb el menor consum d’energia possible. Només hi participen globus ECO, dissenyats amb unes característiques específiques que permeten reduir el consum d’energia del globus durant el vol.

La competició té en compte el consum, la distància, l’aïllament del globus i el pes de la cistella. La mitjana de tots aquests valors ha dut a podi a l’equip suís format per Pierrick Duvoisin i Jacob Besnard, en segona posició a l’equip igualadí format per Josep María Lladó i Neus Lladó, i en tercera posició a l’equip suís-català amb Lea Zeberli i Pep Jusà.

RANKING BCER

La competició es va dur a terme en condicions extremes, ja que el fred va ser el gran protagonista. També el vent, més fort de l’esperat, va reduir la durada dels vols. En l’anterior edició es van arribar a fer vols de més de 15 hores, en canvi, aquesta vegada el vol més llarg ha sigut de 7 hores.

10 globus amb pilots de tot el món van sortir a les 3 del matí aproximadament des de Tolouse, a França. Van recórrer més de 200km fins aterrat a Tarragona i la Catalunya Central. El vol requeria d’estratègia per tal de reduir el consum i volar la màxima distància i hores possibles.

take off BCER opt

Enguany s’ha reduït notablement el consum mitjà del globus guanyador, de 14KG/H en comparació amb el consum mitjà de l’anterior i primera edició de la cursa, amb 25’4KG/H. Quedem a l’espera de saber que passa durant la propera edició del Balloon Concept Challenge Eco-Race.

BALLOONCONCEPT BCER opt

BCEC LANDING opt