fbpx

España Directo ha volat en globus

El dia 31 de gener un equip de reporters de TVE1 ha sobrevolat La Cerdanya amb nosaltres

L'equip de Televisió Espanyola està treballant al programa d'España Directo en la creació de reportatges diaris que són emesos a les 19h30. El dia 31 de gener van començar el dia amb un vol en globus amb Camins de Vent. La Cerdanya estava completament nevada i les imatges que van poder gravar des de dalt el globus van valdre molt la pena, com afirmava l'equip.

L'entrevista va ser distesa i es va realitzar tant a terra com durant el vol. L'equip de TVE1 es va interessar molt a saber com era l'experiència de volar en globus i per a quin tipus de públic estava recomanada. També el fet que Camins de Vent tingui cistelles accessibles i adaptades amb porta els va semblar un fer noticiable. En acabar el vol es va realitzar el tradicional brindis amb cava i pastes i també es va demanar més informació sobre aquesta tradició. Aquesta tradició neix dels primers pilots en globus aerostàtic. En acabar el vol ho celebraven amb vi espumós. Des d'aleshores es brinda per celebrar cada vol en globus que es fa, una tradició estesa a tot el món.

españa directo camins de vent opt

El dia va permetre fer un vol en globus llarg, sortint des de l'Aeròdrom d'Alp i tornant a aterrar al mateix lloc. Aquest és un fet difícil si es té en compte que només es pot controlar l'alçada del globus. La direcció del globus la decideixen les diferents corrents d'aire que hi ha a diferents alçades. Però la perícia del pilot va permetre aterrar a la pista de l'aeròdrom, que estava completament nevada. En dies de molta neu als camps i camins, és sempre delicat arribar amb cotxe a la zona on ha aterrat el globus. Amb la neu no es poden apreciar els obstacles i pot resultar complicat arribar al globus. La meteorologia d'ahir a La Cerdanya va acompanyar a Camins de Vent en un vol segur i amb un aterratge perfecte.